Бивш национал по плуване спечели търга на Миладинов: 4000 лв. поемат към Турция


Бивш национал по плуване спечели търга на Миладинов: 4000 лв. поемат към Турция
Снимка: Emona Tsoncheva / LAP.bg

2054 0

Както ви информирахме преди дни - един от най-добрите ни плувци Йосиф Миладинов предприе благородна инициатива. Той продаде на търг исторически за България медал - първият при мъжете на голям форум.

Визира се сребърно отличие, което бе завоювано от Миладинов на Европейското първенство в Будапеща през 2021 година. Наддаването за медала се състоя в групата във Facebook "Плуване и Водна топка", като вече е обявен е победителят, както и каква сума ще поеме към Турция за пострадалите от земетресението.

Историческият медал на Йосиф Миладинов бе продаден, но остава за него с красив жест

Соня Пепегова - бивш национал на България по плуване, излезе с ненадминато впоследствие предложение от 4000 лева в 19:59 часа на 14 февруари. Тя е била част от ЦСКА и е многократна държавна шампионка. Най-силният ѝ стил бе кроулът.

Нейната 15-годишна дъщеря Магдалена Пепегова (която също е носителка на златни отличия и е една от обещаващите ни плувкини, като тренира с Миладинов в националния отбор под ръководството на Кристиян Минковски) е предложила на Соня да се включи в търга.

Оказва се, че дори желанието и идеята е медалът да бъде върнат обратно на Миладинов, който със сигурност има огромни сантименти към него.

"Бих се радвала да имам медала на Йосиф, но той си е негов. Извоюван е с толкова труд и лишения. Аз ще си спечеля моите медали" - Соня предава думите на дъщеря ѝ Маги за BGswim.com.

Търгът бе организиран от плувен клуб "Спринт-София" и Асоциацията на българските плувци. Той продължи 36 часа и наддаванията бяха 25, като стартираха от 800 лв. с минимално покачване от поне 50 лв.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички