Бисегер победи Кюнг със само 0,3сек и е новият европейски шампион в часовника


Бисегер победи Кюнг със само 0,3сек и е новият европейски шампион в часовника
Снимка: Getty Images/Guliver

1203 0

Щефан Бисегер (Швейцария) спечели бягането по часовник на Европейското първенство по колоездене в Мюнхен. Швейцарецът премина 24-километровото трасе за време от 27’06”, само 34 стотни по-бързо от това на сънародника му и досегашен европейски шампион Щефан Кюнг. Световният шампион в тази дисциплина Филипо Гана (Италия) остана на трета позиция с 8 секунди по-слаб резултат от този на Бисегер.

Тримата бяха сърбани в рамките на едва три секунди при преминаването на втората времева контрола, която беше поставена на 14 километра след старта. Там постижението на Кюнг беше по-добро с 1,7сек от това на Гана и 3сек от това на Бисегер.

В оставащите 10 километра обаче Бисегер беше този, който имаше най-много сили в запас и успя да стопи изоставането си спрямо своя сънародник. 23-годишният състезател на “EF Education-EasyPost” спря хронометрите на 27 минути и 6 секунди със средна скорост от 53,1км/ч. Кюнг беше загубил малко повече от 3 секунди в заключителната част и пресече финалната линия със само 0,34сек по-слабо време от това на победителя. Филипо Гана загуби още ценно време в последната третина от трасето и завърши трети на 8 секунди зад новия европейския шампион.

Това е най-голямата победа в кариерата на Бисегер, който през миналата година остана 4-ти на континенталния шампионат. Щефан Конг не успя да защити титлите си от 2020-та и 2021-ва година и трябваше да предаде фланелката на европейски шампион на своя по-млад сънародник. Макар и двукратен световен шампион в дисциплината, европейското злато продължава да убягва от раменете на Филипо Гана, който остана трети тази и втори през миналата година на първенството в Тренто (Италия).

Следващият месец предстои най-голямото изпитание за часовникарите - Световното първенство в Австралия. Предстои да видим дали Гана ще успее да защити титлата си, или фланелката на световен шампион ще има нов носител.

Автор: Иван Андреев

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички