Астана възстанови правата на състезателя, обвинен в наркотрафик


Астана възстанови правата на състезателя, обвинен в наркотрафик
Снимка: Pixabay

815 0

Отборът на Астана обяви, че възстановява правата на колумбийския колоездач Мигел Анхел Лопес. Това е един от водещите състезатели на тима, но именно той бе разследван в Испания за трафик на забранени вещества.

28-годишният Лопес бе задържан миналия месец на мадридското летище Барахас по подозрение, че е помагал на д-р Маркос Майнар. Вторият е обвинен в наркоразпространение, като за подобно нещо бе спряган и колумбиецът. Адвокатите на Лопес отрекоха клиентът им да е извършвал нещо нередно и заявиха, че той е невинен, но междувременно от Астана спряха правата му временно.

"От получената информация отборът на Астана разбра, че няма каквито и да било констатации нито от испанските власти, нито от Международния колоездачен съюз, че Мигел Анхел Лопес е извършил нещо нередно.

По този начин той ще може да продължи да изпълнява договора си с клуба и ще се върне към предварително договорения състезателен план", обявиха от казахстанския тим.

На колумбиеца му предстои участие на Обиколката на Бургос, която ще бъде генерална репетиция преди започващата на 19 август Обиколка на Испания. В кариерата си Лопес има една етапна победа в Обиколката на Франция и три етапни победи в Обиколката на Испания. През 2018 година той финишира трети в Обиколката на Италия.

Вижте повече по случая!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички