Обвиниха колоездач в наркотрафик, клубът му спря правата


Обвиниха колоездач в наркотрафик, клубът му спря правата
Снимка: iStock

1759 0

Колоездачният тим на Астана обяви, че спира временно правата на Мигел Анхел Лопес. Според медиите в Испания колумбиецът е участвал в наркоразпространение на територията на страната. 

Според сайта Ciclo21 местната полиция проучва връзките му с д-р Маркос Майнар, професор в университета в Естремадура, който също е разследван по подебен случай, както и за пране на пари. 

Спортистът първо е привлечен като свидетел по делото, но в последствие е имало действия от страна на правоохранителните органи на летище Мадрид-Барахас срещу колумбиеца, съобщава се в медийния доклад.

Става въпрос за разпространението на лекарства, забранени на територията на Кралство Испания. Към момента няма коментар нито от лагера на колоездача, нито от полицията в Мадрид.

"Новините, които бяха разпространение по медиите снощи, ни изненадаха и все още нямаме подробна информация за случващото се. Но във връзка с това отборът реши да спре правата на Мигел Анхел Лопес временно, докато всички детайли не бъдат изяснени", обявиха от Астана.

Мигел Анхел Лопес е едно от водещите имена в клуба. Той обаче не е участвал в състезания от май месец тази година, когато напуска Обиколката на Италия заради проблеми с тазобедрената става.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички