Арабска страна иска да ни отмъкне Карлос Насар с безумно много пари след разочарованието от България


Арабска страна иска да ни отмъкне Карлос Насар с безумно много пари след разочарованието от България
Снимка: БГНЕС/ЕПА

4034 0

Неособено приятни новини долетяха за родните щанги. Те касаят един от най-силните българи в този спорт - Карлос Насар, към когото има големи очаквания за Олимпийските игри в Париж, които ще се проведат по-късно през това лято.

Оказва се, че федерацията на Бахрейн има сериозни амбиции да привлече 19-годишния състезател по вдигане на тежести. Иначе казано - той да се състезава под флага на арабската страна, а не под този на България, съобщават колегите от "24 часа".

Жалко: Бахрейн иска да ни вземе Карлос Насар

Карлос Насар - вдигане на тежести

Бахрейн вече осъществи такъв ход, като арменецът Гор Тигран Минасян смени националността си през 2022 година. Той е един от най-силните състезатели в свръхтежката категория. Към момента Минасян отстъпва единствено на грузинеца Лаша Талахадзе - същинска легенда, която е недосегаема.

Още: Мицин изпревари Насар за „Млад спортист на България“ за 2023 г.

Разбира се, Насар би получавал несравнимо по-голяма финансова подкрепа, ако реши да смени националността си. Неведнъж в този спорт родни представители са се оплаквали от липса на адекватна подкрепа от държавата ни. Той също е изразявал подобна позиция, а наскоро бе разочарован и от класацията в "Спортист на годината".

В миналото Карлос Насар бе желан и от друга страна от Близкия Изток. Става въпрос за Катар, като тогава българинът отказа и призна, че треньорът му Илиян Илиев е щял да бъде много обиден, ако смени националността си. Именно Илиев откри Насар. Наставникът обаче загина през декември 2022 година, докато се качваше на високопланинската база в Белмекен.

Карлос Насар на церемонията за

Карлос Насар е получавал и други много сериозни оферти да се състезава за чужди държави. Той самият обаче е признавал, че те не представляват интерес за него и че иска да брани България. Съвсем наскоро Карлос Насар направи и болезнено признание за "Спортист на годината" в България.

Карлос Насар отказва огромни оферти заради България и покойния си треньор

Карлос Насар за скандала в ММС: На всички ни беше ясно, че там има пари, които се подхвърлят под масата

Титла и нов световен рекорд! Карлос Насар с ударно завръщане

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички