Карлос Насар за скандала в ММС: На всички ни беше ясно, че там има пари, които се подхвърлят под масата


Карлос Насар за скандала в ММС: На всички ни беше ясно, че там има пари, които се подхвърлят под масата
Снимка: БГНЕС/ЕПА

3524 0

Родният щангист Карлос Насар даде интервю пред "БНТ" при завръщането си в България след триумфа на Световната купа в Доха, където завърши първи в категория до 89 килограма, поставяйки и нов световен рекорд в изтласкването.

Логично, в началото бе засегната темата със скандала около задържания за искане на подкуп служител на спортното министерство, който се оказа син на треньора на националния отбор по вдигане на тежести - Иван Иванов.

"За тази грозна ситуация, подкупи и подобни неща, не знам, не мога да ви кажа подробности, обаче на всички ни беше ясно, че там има пари, които се подхвърлят под масата", започна Насар и допълни:

"Някои може да не знаят, че аз от доста време не тренирам в националния отбор. Там бяха започнали да се преминават всякакви морални граници, като тези със скандала с Неделчо Колев. Бяха започнали да ни спират заплатите умишлено, тъй като счетоводителят е партия на Иван Иванов. Неделчо Колев спираше заплатата на Иван и те не предаваха отчета и спираха да дават и нашите заплати. След това ни караха да правим видеа, в които да искаме смяна на ръководството. Вменяваше ни се чувство за солидарност".

"След като спрях да тренирам с националния отбор, се появиха слухове, че сме в конфликт с Иван Иванов, макар той винаги да ми е казвал, че всичко е наред и да не е влизал в пряк конфликт с мен. Според мен е имало неща, които не са се правили в моя полза. Явно е било време да се вземат мерки и това е направил и Ариф Маджид. Никой от националния отбор не е говорил за това досега, защото нашият спорт дълги години е носил постижения на България и наистина това е много грозен начин, по който да завърши кариерата на един треньор", обясни Карлос Насар и добави:

"Всичко това доведе и до разделение в националния отбор. Казват ти: "Ти трябва да си с Неделчо Колев, ти с Ариф Маджид, ти с Иван Иванов". Допуснаха се много грешки и се надявам под новото ръководство на Ариф Маджид да се избере правилния човек за треньор на националния отбор и да вървят нещата гладко".

Европейският ни и световен шампион разказа и за това как е принуден да води подготовка с лични средства и изрази надежда, че това повече няма да продължава:

"Аз тренирам сам. Преди няколко дни чувам, че има подкуп за 62 000 лева, а аз всеки месец броя лични средства за възстановяване и добавки. Това не е правилно според мен. В момента г-н Маджид е задвижил нещата да се погрижат и за моята подготовка. Колкото и да се трудя, това, което направих с моята подготовка през годината беше аматьорщина. Не бях в лагерна обстановка, нищо не беше професионално. Вършех други неща, за да продължава тренировъчния процес, защото не беше единствено контузията в ахилеса. Надявам се повече да не ми се налага да правя подобни неща и да имам спокойствие за тренировки. Без да се намесват интриги. Все пак ние сме спортисти и трябва да имаме една единствена цел - Олимпийските игри в Париж 2024. Златният медал е реална цел, но трябва да се подходи професионално!"

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - Спортният министър обеща драконовски мерки за средствата, които ММС отпуска!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички