Карлос Насар отказва огромни оферти заради България и покойния си треньор


Карлос Насар отказва огромни оферти заради България и покойния си треньор
Снимка: БГНЕС/ЕПА

2696 0

Една от огромните надежди на България в световния спорт - Карлос Насар, направи болезнени признания за състоянието по родните ширини във вдигането на тежести. 

Насар остава верен на родината си

Подобно на много други спортове - и тук има проблеми във федерацията, а най-изявеният ни спортист в дисциплината често става "жертва" на много сериозни оферти от конкуретни страни. 

Пред бТВ Насар призна, че само поради две причини отклонява и до днес подобни възможности - покойния си треньор и родината си. Илиан Илиев бил много разстроен, когато чул за възможността Карлос да вдига за друга страна и тогава спортистът си дал сметка. 

Коментарът на Насар

"Доста оферти имам от някои държави. Засега само съм отказвал. Имало е моменти, в които съм се замислял, когато са проблемите с федерацията, но никога не съм стигал да взема това решение.

Моят треньор – Илиан Илиев... Ако бях направил подобно нещо, щеше много да се разочарова. Още първата оферта, като чу за нея, беше много разстроен. Аз така никога не съм го виждал. Това определено ми показа моя път. Чисто хронологично – аз не знаех, че те са тук, бяха в България.

Бяха на мястото, на което бях, на лагер. Казаха: "Искаме да говорим!". Срещата стана бързо, неочаквано, аз даже въобще не знаех за какво става на въпрос при първата оферта. Това го имам като задължение към него най-вече, защото искаше да се състезавам за България", спомня си рекордьорът.

Още: Карлос Насар за скандала в ММС: На всички ни беше ясно, че там има пари, които се подхвърлят под масата

Титла и нов световен рекорд! Карлос Насар с ударно завръщане

Отново там! Шампионско присъствие на ЦСКА - Крумовград (СНИМКА)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички