Няколко доказателства, че Джошуа е един от най-скромните в света на спорта


Няколко доказателства, че Джошуа е един от най-скромните в света на спорта
Снимка: Guliver/GettyImages

2748 0

Удивителната борба между Антъни Джошуа и Владимир Кличко превърна 27-годишния в световна суперзвезда само за нощ.

Медиите на Острова обаче продължават с твърденията, че славата и парите няма да променят Джошуа и той ще остане същият земен и скромен човек, какъвто е сега. Mirror представя и няколко факта по тази тема...

Подарява кола на бившия си треньор

Преди битката с Кличко, Джошуа посещава бившия си треньор Шон Мърфи и му връчва ключовете за кола на стойност 60 хил. паунда. След това боксьорът обяснява, че винаги ще се грижи за тези, които не са го оставили нито за миг през годините. Треньорът пък от от своя страна споделя, че Джошуа винаги е твърдял, че ще се грижи за него, но не е вярвал до този момент.

Неговият скромен дом

Вероятно мнозина си мислят, че Джошуа живее в голям и красив палат, но това е далеч от истината. Той все още живее в скромен апартамент заедно с майка си, който купи, когато започна да изкарва повече пари. 

Любовта към майка му

Многократно световният шампион е заявявал, че именно майка му е най-важният човек в живота му. Той е бил толкова загрижен за нея, че буквално ѝ е забранил да присъства на "Уембли" и да гледа мача, за да не се разстойва, ако бъде ударен. 

Любовта към щаба му

Непосредствено след победата над Кличко, той намери време, за да благодари на всички, които са били до него по време на подготовката му. В социалните мрежи пък и публикува снимка на всички замесени с надпис "Отборът зад мечтата".

Скромното му празнуване

За разлика от голяма част от спортистите, които предпочитата да излизат и да обикалят клубовете, то Джошуа е далеч от такива събития. Самият той призна, че единственото, което иска след боя е да си почине и да прекара време със семейството си. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички