Когато Бъчварова постигне колкото Нешка Робева, тогава да говори

Тази седмица, освен с поредната порция караници относно Изборния кодекс, ще се запомни и с нещо друго – скандалът около награждаването с крайно девалвиралия орден "Стара планина" на голямата ни звезда като състезател и треньор в художествената гимнастика Нешка Робева.

Робева отказа ордена, който, между другото, трябваше да й бъде даден за принос в културата. Точно това кара все по-малкото българи, способни да мислят извън ШОК, БОМБА и прочие, да си зададат въпроса КОЙ предложи Робева да получава награда за заслуги в културата, а не в спорта.

Като спортен деятел в професията си Нешка Робева е в топ 3 на света. И най-големите ѝ хулители срещу това не могат да кажат нищо. За постиженията си тя заслужава орден. Друг е въпросът от чисто човешка, духовна, морална и т.н. точка. Там вече дойде и скандалното изказване що е то духовност от страна на вътрешния ни министър Румяна Бъчварова: "Ако критерият за духовност и човешка висота е да познаваш Ванга и говориш от нейно име дори и след смъртта й, или да си бил на сцената редом до Николай Бареков, за да облъчваш дошлите да гледат танц с най-пошлата политика в последните години, аз нямам нищо общо с такава духовност".

Похвално, министър Бъчварова. Само че с една доста значима подробност – Нешка Робева може и да не е Майка Тереза, но с постиженията си в професията си е заслужила картбланш да направи определени грешки. И за разлика от много други, морално объркани, г-жа Робева далеч не се изчерпва с безспорната грешка "Бареков", който беше създаден с дейното участие на "началника" на г-жа Бъчварова - Бойко Борисов. Историческо припомняне – Нешка Робева е единствената, която на конгрес на БКП гласува против Русе да стане част от област Разград, защото Пенчо Кубадински е от Разградско!

И още нещо – специално за г-жа Бъчварова. Напълно в реда на нещата е политическата ни класа като цяло да бъдете хулени и обиждани. Защото политиците сте максимално отговорни и виновни за положението, до което е докарана България. Вие, г-жо Бъчварова, сте социолог по образование, но сте избрала да сте политик по призвание. И докато не покажете резултати, няма какво да се сърдите, че нямате картбланш да говорите. Даже би трябвало въобще да не си отваряте устата, освен за да обясните точно, конкретно, ясно и коректно докъде сте я докарали с реформата в МВР? Нешка Робева резултати в призванието си е показала – вие КОГА?

Ще си позволя да завърша темата с коментар на колумниста на Actualno.com Асен Генов, пуснат във Facebook профила му:

"Искам да заявя ясно, че ако критерият за държавник и политик е да познаваш Пашата и Вальо Златев и да цъкаш белот или да въртиш контрабанден бизнес с нелегални цигари, или да си се целувал и снимал като кмет редом до Цеца Величкович, за да облъчваш дошлите да слушат чалга с най-пошлата политика в последните години, аз нямам нищо общо с такава държава. По този критерий предпочитам да съм безродник..."

Етикети:

Още по темата

Please select answer!