Има надежда за Болт - обжалват отнемането на една от титлите му


Има надежда за Болт - обжалват отнемането на една от титлите му
Снимка: Getty Images/Guliver

944 0

Спринтьорът Неста Картър ще обжалва пред Спортния арбитражен съд решението на Международния олимпийски комитет да лиши от златен медал шафетата на Ямайка, която бе спечелена на Олимпийските игри в Пекин през 2008-ма година. Ямайската щафета постави и световен рекорд в дисциплината 4 x 100, като записа 37.10 секунди в китайската столица.

До суровата санкция на МОК се стигна, след като в допинг проба на Неста Картър бе открито забраненото вещество метилхексанамин. Спринтьорите на Ямайка тогава бяха в състав Майкъл Фрейтър, Асафа Пауъл, Юсейн Болт и Неста Картър, който тогава бяга първи за островната държава. В Пекин втори в щафетното бягане завършиха спринтьорите на Тринидад и Тобаго, Япония трети, а четвърти на крачка от медалите останаха представителите на Бразилия.

Решението да бъде отнето Олимпийското злато на Ямайка прави Тринидад и Тобаго победители в надпреварата, Япония става сребърен медалист. Най-удовлетворени от решението на МОК трябва да са бразилските спринтьори, които вместо 4-то място, така донасят още един медал за Бразилия.

Отнемането на Олимпийската титла на щафетата на Ямайка остава Болт без един от 9-те му златни олимпийски медала. Той също така е 11 пъти световен шампион, както и световен рекордьор на дисциплината 100 и 200 метра.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички