Гатлин: Тъжно е, че освиркванията бяха по-силни от аплодисментите


Гатлин: Тъжно е, че освиркванията бяха по-силни от аплодисментите
Снимка: Getty Images/Gulliver

2561 0

Световният шампион на 100 метра Джъстин Гатлин изрази разочарование от освиркванията от трибуните по негов адрес на олимпийския стадион в Лондон след победата му на финала снощи. Американският спринтьор грабна световната титла в спринта с 9.92 секунди и най-сетне дочака победа над легендата Юсейн Болт, който финишира трети.

"Тъжно е, че освиркванията бяха по-силни от аплодисментите. Не съм бил освиркван през 2010-а, 2011 или 2012 - или 13, 14, 15-а, но ето, че сега съм. Аз съм спринтьор, върнах се в спорта, изтърпял съм си наказанията за допинга", заяви шампионът.

Относно колениченето пред Болт след края на бягането: "Исках да демонстрирам уважението си към Юсейн и след финала коленичих пред него. Отдадох му чест. Това беше вълшебна вечер за леката атлетика и за Юсейн Болт, който направи толкова много в своята кариера".

"Не считам себе си за лошо момче. Какво съм направил, за да имам подобен имидж? Говорил ли съм лошо за хората, правил ли съм неприлични жестове, не съм ли стискал ръката на всеки съперник, не съм ли ги поздравявал и пожелавал късмет на всеки? Това не звучи като да съм лошо момче", добави Гатлин.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички