Даниел Асенов с успешен дебют в WSB сериите


Даниел Асенов с успешен дебют в WSB сериите
Снимка: Gulliver/Getty Images

840 0

Само 3 дни, след като прибави трета европейска титла в кариерата си, Даниел Асенов записа успешен дебют на полупрофесионалния ринг.

В среща от Световните боксови серии (WSB) на AIBA, играна снощи в Тулуза (Франция), 19-годишният българин не остави никакво съмнение в превъзходството си над мароканеца Абделали Дараа (26 г.) и го победи с 3:0 съдийски гласа (49:46, 49:46, 49:46). И тримата арбитри (от Беларус, Украйна и Англия) отчетоха предимство за нашия в 4 от играните пет рунда.

Така Асенов донесе първата победа за вечерта за своя отбор France Fighting Roosters в категория до 52 кг, а домакините спечелиха и мача си с Morocco Atlas Lions с 3-2. Другите два успеха за френския тим бяха дело на Софиан Умиа (60 кг) и Бакари Диабира (81 кг).

„Благодаря на всички българи, които дойдоха лично в залата да ме подкрепят!, написа след срещата във Фейсбук профила си Даниел Асенов. - Атмосферата беше невероятна, почувствах се страхотно, когато видях на трибуните българските знамена! Благодаря на Жоел Арате, г-н Инински и на личните ми треньори – Димитър и Тодор Мутафови. Не на последно място благодаря на моето семейство и на всички българи, които ме подкрепят! Това е само началото!“, написа още родният боксьор.

Това е втора победа за последните два дни за българските боксьори в отборните състезание, след като в четвъртък вечерта и Радослав Панталеев донесе успех за своя тим British Lionhearts./БГНЕС

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички