Българин спечели сребърен медал от Европейското по плуване в Глазгоу


Българин спечели сребърен медал от Европейското по плуване в Глазгоу
Снимка: Getty Images/Guliver

1927 0

1/10 от секундата - толкова не стигна на младия български плувец Кристиян Голомеев да стане европейски шампион в най-атрактивната дисциплина в плуването - 50 метра свободен стил. Голомеев, който се състезава за Гърция, финишира втори на Европейското първенство по плуване в Глазгоу, като пред него завърши само големият фаворит - британецът Бенджамин Прауд.

Разликата между Голомеев и Прауд се оказа стартът - британецът успя да се справи по-добре в подводната част и това го изведе до победата. Всъщност над водата двамата показаха еднаква бързина и това е още една причина за похвала към Кристиян.

Прауд стана шампион с с време 21:34 секунди, което е с 23 стотни по-слабо от постижението му в полуфиналите, докато Голомеев финишира с 21:44 секунди и подобри времето си от полуфиналната фаза с 8 стотни, поставяйки нов рекорд на Гърция в тази дисциплина. Предишният пак беше негов - разбира се, от вчера.

На трето място се класира италианецът Андреа Вергани, с 21:68 секунди. Той беше победител в полуфинала, в който плуваше вчера и Голомеев, но сега остана зад българина. Руснакът Владимир Морозов пък приключи четвърти, което е безспорно разочарование за него и за руския отбор, който се бори с Великобритания за първото място по медали на първенството.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички