Агентът на Гатлин разкритикува президента на Международната асоциация по лека атлетика


Агентът на Гатлин разкритикува президента на Международната асоциация по лека атлетика
Снимка: Getty Images/Gulliver

1156 0

Поведението на президента на Международната асоциация по лека атлетика Себастиан Коу спрямо новия световен шампион в спринта на 100 метра Джъстин Гатлин е "жестоко и неспортсменско", обяви агентът на американеца Реналдо Ниемая.

35-годишният Гатлин детронира Юсейн Болт в последното индивидуално бягане на легендарния спринтьор, за съжаление както на публиката на Световното първенство в Лондон, така и на Коу. 60 хиляди зрители на Олимпийския стадион в британската столица посрещнаха победата на Гатлин с освирквания, а Коу заяви, че "не е очарован, че някой, който е изтърпял две наказания за допинг, печели едно от най-ценните ни отличия".

Коментарите на британеца бяха разкритикувани от Ниемая - агент на Гатлин и бивш световен рекордьор на 110 метра с препятствия. "С цялото ми уважение, думите на лорд Коу са обидни. Не одобрявам допинга, но Джъстин Гатлин не е негов еквивалент. Той е изтърпял своите наказания, играе според правилата и IAAF му възстанови правата. Те сами казаха, че неговото завръщане трябва да се приеме. Затова не е честно, да се изкарва, че той е злодеят в леката атлетика. Това е жестоко. Това е неспортсменско", каза Ниемая.

Самият Болт прояви голямо уважение към новия шампион, както веднага след състезанието, така и в коментарите си след това. "Щом Болт, кралят, легендата Болт няма против участието на Гатлин, така трябва да бъде и с всички други", допълни агентът на американеца.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички