Боян си е пишел завещанието преди всяка експедиция


 Боян си е пишел завещанието преди всяка експедиция
Снимка: Фейсбук

6957 0

Огромно множество от близки, приятели и познати на Боян Петров се отправиха към Копитото в знак на почит към алпиниста, който остана завинаги на Шиша Пангма. Сред дошлите е Никола Калайджиев, който е работил с Боян, а той го е научил да се катери по лед и е влизал с него в морска пещера на Маслен нос.

„Боян е човек-легенда, чиито постижения се надявам някой да има възможността да ги повтори най-малко или да ги подобри. Но човек, който може да служи за пример във всяко отношение. Всеки човек трябва да си поставя своите малки върхове, които да катери и да не се отказва да преследва целите си. Още не мога да повярвам, че го няма, но той завинаги ще остане в главата и сърцето ми. И примерът, който ни дава ще го следвам всеки ден“, каза любителят на алпинизма пред БГНЕС.

Никола добавя, че преди всяка експедиция Боян си е пишел завещанието, което според него показва сериозното му отношение към това, което е правел. Той е убеден, че инцидентът е в резултат на лошо стечение на обстоятелствата и е уверен, че е направил всичко възможно, за да оцелее, но не е успял. Никола добавя, че Петров е и най-добрият специалист по прилепи в България.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички