Скандал и абсурд на 1-ва обиколка във финала на Формула 1: Хамилтън измами Верстапен (ВИДЕО)


Скандал и абсурд на 1-ва обиколка във финала на Формула 1: Хамилтън измами Верстапен (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

7912 0

Голямото състезание Гран При на Абу Даби вече започна. Именно то ще реши кой ще е новият световен шампион във Формула 1. Както е известно, преди състезанието Макс Верстапен и Люис Хамилтън бяха с напълно равни точки - 369,5.

На квалификациите пък Верстапен завърши първи и си спечели полпозишън. Още в началото на състезанието в Абу Даби се стигна до скандален момент, който разпали допълнително страстите и нажежи обстановката.

Това се случи още на първата обиколка - на седмия завой. Състезателят на Ред Бул тръгна да изпреварва Хамилтън и се стигна до лек сблъсък между тях. След него Верстапен намали и остана на пистата.

Британският му съперник обаче видя, че това ще му отнеме много време и премина през safety зоната, спестявайки сериозно разстояние и осигурявайки си преднина пред големия си опонент. Преднина, която така и не се скъсяваше.

Отговорниците за контрола (racing контрола) обаче решиха да не разглеждат ситуацията и дори не се обсъди потенциално наказание за британеца. Това решение бе с голямо изумление от Верстапен, когато екипът му го съобщи.

Мнението на коментатори и специалисти бе красноречиво - още повече на фона на зададения критерий през сезона, тази ситуация трябваше да бъде преразгледана и да се стори нещо.

Следете Формула 1 НА ЖИВО големият финал между Хамилтън и Верстапен

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички