"Опасно караш": Как Хамилтън бе вбесен от съотборник на Верстапен във Формула 1 (ВИДЕО)


"Опасно караш": Как Хамилтън бе вбесен от съотборник на Верстапен във Формула 1 (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

8280 0

Голямото съперничество между Люис Хамилтън и Макс Верстапен през този сезон е съвсем близо до своя край. Последното състезание, което ще определи световния шампион на Формула 1, е на Гран При на Абу Даби, двамата влязоха в него с равен брой точки, въпреки че британецът имаше сериозно изоставане допреди няколко седмици.

Още в началото на състезанието, на първата обиколка, се стигна до скандален момент, след който Верстапен имаше сериозни претенции, тъй като Хамилтън си спести време и разстояние, минавайки през safety зоната, но не последва санкция, нито дори разглеждане (ВИДЕО как Хамилтън измами Верстапен).

Още преди състезанието се смяташе, че съотборниците на двама в Ред Бул и в Мерцедес ще имат ключова роля. Това се доказа първо от Серхио Перес, който помогна сериозно на своя съотборник Верстапен.

Той успя да изпревари Хамилтън и да го забави сериозно, като кара пред него по време на над една обиколка. За целта Перес кара без да си смени гумите за цели над 20 обиколки, с което настигна британския пилот.

Впоследствие пилотът на Мерцедес каза на Перес, че е карал опасно и рисковано. Трябва да се отбележи, че по правилата всяко действие на Перес бе напълно позволено.

НА ЖИВО ГРАН ПРИ НА АБУ ДАБИ: ГОЛЕМИЯТ ФИНАЛ ВЪВ ФОРМУЛА 1 МЕЖДУ ХАМИЛТЪН И ВЕРСТАПЕН

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички