"Вътрешен" дуел и люти битки: Какво да очакваме на Гран При на Монако във Формула 1?


"Вътрешен" дуел и люти битки: Какво да очакваме на Гран При на Монако във Формула 1?
Снимка: Getty Images

1408 0

След "импровизирана" почивка поради отмяната на Гран При на Емилия Романя, Формула 1 се завръща този уикенд за легендарното Гран При на Монако, което се очертава да бъде безкрайно интересно.

Гран при на Емилия Романя от миналия уикенд беше отменено, за съжаление, поради ужасяващите метеорологични условия в момента в региона, като проливен дъжд причини широко разпространени наводнения и свлачища.

Въпреки че самата писта не беше много засегната, Ф1 и ФИА решиха да отменят събитието поради това колко натоварени бяха службите за спешна помощ, като върхът в моторния спорт в крайна сметка взе правилното решение.

Голямата "вътрешна" битка в Княжеството

В момента съотборниците в Ред Бул Макс Верстапен и Серхио Перес ги разделят само 14 точки, след като холандецът спечели Гран при на Маями от деветото място на стартовата решетка.

Въпреки преднината на Верстапен в класирането при пилотите, изглежда, че мексиканският състезател има надмощие над съотборника си, когато става дума за улични писти – а Монако е чудесна възможност за Перес да навакса разликата с двукратния световен шампион.

Предимството на Серхио Перес на уличните състезания идва от страхотните му умения. Бившият пилот на Рейсинг Пойнт винаги успява да постигне страхотно сцепление и да извади най-доброто от сликовете си при излизане от завоите, което му дава предимство пред останалите пилоти.

Заплахата пред Ред Бул

Светът и преди е виждал как Ферари побеждава Ред Бул преди този сезон и по-добър състезател, който да го стори освен местният герой Шарл Льоклер. Монегаскът нямаше късмет, когато Формула 1 превзе улиците на Монако. Катастрофи и технически проблеми, които измъчваха неговото състезание или квалификация през изминали години.

Възможно ли е Гран при на Монако през 2023 г. най-накрая да бъде това, на което той може да спечели домашното си Гран При? Това също ще бъде първата победа за сезона от някой друг освен пилот на Ред Бул и това е най-добрият шанс, който някой има.

Квалификацията е ключова

Квалификацията в Монако е много важна – по-ключова от всяка друга за сезона. Монако е стегната, криволичеща писта с безмилостни стени, на която изпреварванията са трудни. Не е невъзможно да се придвижите нагоре сред групата в Монте Карло, но изпреварванията са много по-оскъдни тук, отколкото където и да е другаде.

Какво се случи преди година в Монако?

Почитателите на Ф1 станаха свидетели на ожесточена битка по улиците на Княжеството преди година. Борбата между Ферари и Ред Бул бе в разгара си, но в крайна сметка, "биковете" окупираха подиума. Серхио Перес спечели, а зад него се наредиха Карлос Сайнц и съотборникът на Чеко - Макс Верстапен.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички