Верстапен след триумфа: Исках само да се кача на подиума


Верстапен след триумфа: Исках само да се кача на подиума
Снимка: Getty Images

1573 0

Макс Верстапен триумфира в Гран При на Унгария, което може да се определи като сериозен успех, тъй като днес стартира десети. Причината са проблемите, които изпита във вчерашната квалификация на "Хунгароринг".

Отличното пилотиране и правилните стратегически решения и избора на точни моменти за спиране в бокса бяха от огромно значение за осми успех на белгиеца през сезона. След състезанието самият Верстапен обяви, че сутринта тайно се е надявал да стигне до подиума, но не си е представял да триумфира в Унгария.

"Не вярвах, че ще спечеля. Надявах се да съм близо до подиума. Условията бяха много сложни днес. Мисля, че имахме много добра стратегия, винаги спирахме в правилния момент и реагирахме на случващото се около нас. Правехме много силни обиколки веднага след стопове и накрая спечелихме, въпреки че се завъртях.

Имах проблеми със смяната на предавките и съединителя, което ни накара да променим някои неща, за да не изгорим съединителя. Това ни коства малко време и мисля, че точно това ме хвана неподготвен на изхода от този завой. За щастие направих пълно 360-градусово завъртане и не загубих много.

Много добри битки, днес имах много такива. Шарл имаше проблем с твърдите гуми и ми беше лесно да го изпреваря. Това беше едно лудо състезание, радвам се, че го спечелих", обяви Верстапен малко преди да се качи на подиума.

Вижте повече за днешния ден от състезанието!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички