Отличен Верстапен се поздрави със седми успех през сезона


Отличен Верстапен се поздрави със седми успех през сезона
Снимка: Getty Images

1695 0

Големият победител в 13-я кръг на Формула 1 в Унгария се казва Макс Верстапен. Нидерландецът показа отлично каране, стартирайки десети, но в крайна сметка показа отличните си умения и се поздрави с успеха за седми път този сезон.

Световният шампион пое водачеството в 52-ата обиколка и оттам насетне не сбърка. Голямото разочарование днес бе за Ферари. Тяхната стратегия определено не проработи и пилотите на Скудерията - Шарл Льоклер и Карлос Сайнц, които до 40-ата обиколка бяха сред първите трима така и не намериха място на подиума. 

Зад Верстапен се наредиха двата болида на Мерцедес - Люис Хамилтън (втори) и Джордж Ръсел (трети), който стартира от първата позиция днес. Четвърти бе Сайнц, а пети съотборника на Верстапен - Серхио Перес.  

Шарл Льоклер, Ландо Норис (Макларън), Фернандо Алонсо, Естебан Окон (Алпин) и Себастиан Фетел (Астън Мартин) оформиха топ 10.

Сега феновете на спорта ще трябва да изчката края на лятната почивка във Формула 1, преди да се насладят на Гран При на Белгия, което е предвидено за 28 август.

Ето го пълното класиране от надпреварата днес:

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички