Уверен Верстапен не сгреши и се поздрави със седма победа, без подиум за Ферари


Уверен Верстапен не сгреши и се поздрави със седма победа, без подиум за Ферари
Снимка: Getty Images

1588 0

Гран При на Франция вече е в историята. Настоящият световен шампион във Формула 1 Макс Верстапен се поздрави със седми успех през настоящия сезон. 

Надпреварата започна по страхотен начин за Шарл Льоклер и Ферари. Монегаскът стартира много добре и успя да запази преднината си до 19-ата обиколка, когато проблеми със задната ос на болида му и педала на газта направиха така, че той да излети в предпазната стена.

Верстапен излезе първи веднага след рестарта и не трепна до края на самото състезание. На втора и трета позиция завършиха пилотите на Мерцедес - Люис Хамилтън и Джордж Ръсел. 

Младият пилот на "сребърните стрели" направи отлична атака в 51-ата обиколка, с която изпревари Серхио Перес и зае третата позиция. Карлос Сайнц от Ферари пък бе определен за пилот на деня, след като стартира от 19-ата позиция и завърши пети. 

Единият от любимците на френската публика Естебан Окон завърши осми, а другият - Пиер Гасли, може да се каже, че разочарова, финиширайки 12-и. 

Освен Шарл Льоклер състезанието не финишираха Гуаню Джоу, Никола Латифи, Кевин Магнусен и Юки Тсунода.

ВИЖТЕ ОЩЕ: За какво призова бившият мениджър на Михаел Шумахер.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички