Продават 24-годишен болид, с който Шумахер е побеждавал наред


Продават 24-годишен болид, с който Шумахер е побеждавал наред
Снимка: Gulliver/GettyImages

4196 0

Червеният болид "Ферари F300", с който се е състезавал седемкратният шампион във "Формула 1" Михаел Шумахер, ще бъде продаден на търг през следващия месец.

С този автомобил състезателят спечели четири от шест победи през 1998 г. Колата се задвижва от 3.0-литров "V10" двигател, който развива 800 конски сили.

Емблематичният болид се предлага за продажба за пръв път в историята и предвид ползвателя му, се очаква висока цена. Той ще бъде продаден на търг от RM Sotheby’s през август.

Автомобилният концерн пази тази кола до септември 1999 г., когато я продава, а въпросният купувач я притежава и до днес. Колата е във фантастично състояние, а новият собственик се очаква да отдели между 6 и 8 милиона долара.

Номерът 187 е на шасито на колата, а Михаел, управляващ този "F300", постига първата си победа в Канада с преднина от 16 секунди. Следващата си победа той празнува във Франция, а след това и във Великобритания. Той постигна четвърто място в надпреварата за Гран При на Италия.

В крайна сметка той не успява да стане шампион във Формула 1 с въпросната кола, тъй като през 1998 г. в надпреварата триумфира Мика Хакинен. Германецът остава на второ място.

Вижте подобната съдба на още един болид, произведен на малко по-късен етап!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички