Льоклер изревари Верстапен с една стотна в първата тренировка преди Гран при на Франция


Льоклер изревари Верстапен с една стотна в първата тренировка преди Гран при на Франция
Снимка: Getty Images

1502 0

Шарл Льоклер спечели първата тренировка преди Гран при на Франция, кръг от сезона във Формула 1. Пилотът на Ферари записа най-бързата обиколка - 1:33.930 мин и и изпревари с 0,091 секунди световния шампион Макс Верстапен с Ред Бул, който остана втори. Трети се нареди Карлос Сайнц също с Ферари, а четвърти остана Джордж Ръсел с Мерцедес.

Шампионът във Формула Е - Ник де Врийс, смени Люис Хамилтън в другата кола на Мерцедес. Нидерландецът завърши тренировката на девета позиция.

Няколко пилоти допуснаха грешки в хода на тренировката, като Серхио Перес се завъртя на излизането от третия завой, Дениъл Рикардо излетя от пистата на завой №12, а Фетел – в началото на обиколката, но без поражения по автомобилите.

Девет от десетте отбора във Формула 1 ще използват подобрения по автомобилите си този уикенд и първата свободна тренировка беше първият реален тест на част от тези промени по колите.

Междувременно стана ясно, че Карлос Сайнц, чийто двигател гръмна в Австрия, е наказан с 10 места за стартовата решетка в неделя заради нови компоненти в задвижващата му система. Наказанието може да се увеличи, ако от Ферари решат да добавят нови елементи.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички