Трите отбора, които отчаяно се нуждаят от успех на Гран При на Азербайджан във Формула 1


Трите отбора, които отчаяно се нуждаят от успех на Гран При на Азербайджан във Формула 1
Снимка: Getty Images

1874 0

Сезон 2023 във Формула 1 ще бъде подновен този уикенд в Азербайджан след неочаквано четириседмично прекъсване. То бе малко изненадващо след само три състезания от началото на кампанията, но беше наложено, защото ГП на Китай отпадна от програмата на надпреварата.

Макс Верстапен, Серхио Перес и Ред Бул започнаха уверено сезона и ликуват на върха както при пилотите, така и при конструкторите след 3 състезания. Астън Мартин, воден от Фернандо Алонсо не спира да преследва "биковете", но има три конкретни отбора, които се нуждаят от отчаян успех на Гран При на Азербайджан този уикенд.

1. Мерцедес

В Мерцедес бяха достатъчно откровени, за да признаят, че нещо не е наред с начина, по който се развиват нещата по болида си и е необходима промяна. Голяма част от промените бе завръщането на инженера Джеймс Алисън, който ще работи по подобряването на болида. В същото време не трябва да се пренебрегва фактът, че германският отбор става все по-добър с всяко изминало състезание този сезон.

След като се провали в Бахрейн, отборът бавно, но стабилно постигна силен напредък и си осигури P2 в Австралия. Сега очакванията към "сребърните стрели" са завишени. Отборът е отчаян за успех не заради напрежение, а поради простата причина, че болидите, управлявани от Люис Хамилтън и Джордж Ръсел, са способни да го постигнат.

2. Алпин

По отношение на представянето, Алпин има петия най-бърз болид на стартовата решетката във Ф1, като говорим за първите три състезания. Отборът лесно можеше да завърши с шест точки след първите три състезания, но завоюва само три.

Естебан Окон имаше две състезания, които бяха провалени от сблъсъци, които не предизвика той, а ​​представянето на Пиер Гасли пострада сериозно от катастрофата в Австралия.

Представянето за отбора е налице. Колата има здрава основа и според мнозина всичко, което трябва да се направи, е да се надгражда. Ако предстоящият уикенд в Азебрайджан мине по план, то от Алпин трябва да се надяват на успех, с който да затвърдят позициите си в надпреварата и класирането.

3. Ферари

Откакто Фред Васьор пое отбора, според мнозина има значителен спад в представянията. Проблемите за Скудерията не са само на пистата, но и във взимането на решения, когато стане дума за различните стратегии.

Ферари все още се опитва да се бори за титлата във Ф1 този сезон и работи усилено за постигането на целта. Въпреки това, ако погледнем резултатите, има тревожен спад. Първото състезание за сезона в Бахрейн щеше да завърши с подиум за тима, но се стигна до разочароващ завършек за Скудерията, а оттогава има само спад във всяко едно отношение.

В Баку отборът със сигурност ще се стреми да си възвърне инерцията и да се представи добре. Резултатите, които отборът показва към момента, могат само и единствено да мотивират Шарл Льоклер и Карлос Сайнц да се показват на какво са способни със SF-23.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Три причини защо Макс Верстапен ще ликува със световната титла за трети пореден път във Формула 1.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички