3 причини ЗАЩО Макс Верстапен ще ликува със световната титла в края на сезона във Формула 1


3 причини ЗАЩО Макс Верстапен ще ликува със световната титла в края на сезона във Формула 1
Снимка: Getty Images

2987 0

Макс Верстапен започна новия сезон във Формула 1 като двукратен световен шампион. Нидерландецът нямаше равен в изминалите два сезона, особено през доминантния през 2022 година, и съвсем заслужено се добра до короната.

Пилотът на Ред Бул влезе със същия хъс и в настоящата кампания, от която са изминали 3 състезания, а той триумфира в 2 от тях - в Бахрейн и Австралия, а в Саудитска Арабия се класира трети. В настоящия материал ще ви запознаем с трите основни причини защо Макс Верстапен е напът да се превърне в трикратен световен шампион във Формула 1.

1. Болидът на Ред Бул

Въпреки че базираният в Милтън Кейнс отбор имаше намалено време за развитие, тъй като спечели титлата миналия сезон. Добавете това към наказанието за нарушаване на тавана на разходите и имате ситуация, в която екипът е значително компрометиран по отношение на потенциала за развитие.

През изминалия сезон беше очевидно, че Ред Бул е отборът, който е "разбил кода", що се отнася до новите правила. До края на сезона беше ясно, че колата може да се справи в пъти по-добре от останалите отбори на всякакви писти. Предимството, което имаше през миналата кампания, се пренесе безпроблемно в настоящата.

В крайна сметка, Макс Верстапен показа, че е от типа пилот, който просто се нуждае от конкурентна кола, за да се бори за титлата, а в Ред Бул определено успяват да допринесат за това.

2. Ред Бул взима най-добрите решения по време на състезания

Това е факт, който излезе на преден план през последните няколко години. В годините, откакто Мерцедес доминираше и винаги печелеше, Ред Бул работеше усилено, за да надгради взимането на решения по време на състезание.

Австрийският отбор безспорно прави най-добрите питстопове в цялата решетка на Ф1. Много често може да се види как Макс Верстапен и Серхио Перес правят най-кратките спирания в бокса в надпреварата.

По отношение на максимизирането на резултатите всеки уикенд, всеки отбор има нужда от силна стратегическа единица на място за всяко състезание. Ред Бул има това и допълва Макс Верстапен по перфектен начин през цялото време.

3. Макс чисто и просто е над всички

Последното парче от пъзела, което ще помогне да се реши шампионата, е самият пилот - Макс Верстапен. През последните два сезона Верстапен показа, че е най-добрият пилот на стартовата решетка.

Най-важното е, че не е защото той е най-бързият, а защото има способността да прави силни изяви уикенд след уикенд. Той е един от, ако не и най-постоянния пилот на решетката на Ф1 и това със сигурност му помага в битката за титлата. Това беше очевидно и през 2021 година, където една от ключовите разграничителни черти между Люис Хамилтън и Макс беше постоянството на пилота на Ред Бул.

Тогава и двамата пилоти се представиха на много високо ниво, но що се отнася до Макс - трудно е да се види къде представянето му е било неточно или въобще е имало неточности в изявите му.

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ: "Интервюто" с Михаел Шумахер, което се оказа измама.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички