"Правя бавни крачки", "интервюто" с Михаел Шумахер, което се оказа измама


"Правя бавни крачки", "интервюто" с Михаел Шумахер, което се оказа измама
Снимка: GettyImages

5885 0

Германско списание разбуни духовете в световен мащаб, след като публикува "ексклузивно интервю" с Михаел Шумахер - първото за него след зловещия ски инцидент през декември 2013 година. Истината за него обаче се оказа изключително неприятна - за семейството на легендарния пилот, феновете му и самия него. 

На корицата на списанието е изписано с огромен шрифт, че в страниците е поместено ексклузивно интервю с Шумахер, в което той разкрива различни неща за лечението си и семейството си. Включително в интервюто е поместен цитат, в който казва:

"Мога, с помощта на екипа ми, да стоя прав със собствени сили и дори бавно да направя няколко крачки" - гласи един от цитатите. Тези думи обаче никога не са изричани, защото цялото интервю е генерирано от програма, базирана на изкуствен интелект. 

Фалшиво интервю с Михаел Шумахер получи огромен отзвук

На корицата на списанието, под обявлението на интервюто, пише, че думите му са "измамно истински", а в последствие читателите разбират, че цялата статия е генерирана чрез отговори на програма, наречена "character.ai". Така нареченото "интервю" беше осъдено жестоко от журналисти и фенове в социалните мрежи, наричайки го неетично. 

Какво ще предприеме семейството на Шумахер? 

Пред "Ройтерс" говорител на фамилия Шумахер е потвърдил, че семейството ще заведе дело срещу германското издание "Die Aktuelle", което публикува изкуствено генерираното интервю с Шумахер. 

Представител на списанието е бил потърсен от английската медия BBC за коментар, но такъв от германската медия засега не е даван. 

Семейството на Шумахер ще съди германското списание

Както е известно, в последните години семейството на Шумахер отказва да дава каквито и да е сведения за състоянието на Михаел, след като редица издания спекулираха постоянно със случващото се с легендарния пилот. Все по-рядко има каквато и да е официална информация за бившия член на Ферари и Мерцедес. 

Последната официална информация за Шумахер 

Последният случай, в който имаше нещо конкретно от семейството на Шумахер, беше част от филма за пилота, който "Нетфликс" пусна през 2021 година. Тогава съпругата на Михаел - Корина, даде по-сериозни подробности за това какво се случва в дома на семейството. 

"Живеем заедно у дома. Правим терапия. Правим всичко по силите си, за да накараме Михаел да се чувства по-добре и по-удобно. Просто да го накараме да чувства семейството, нашата връзка", споделя тя във филма и продължава:

"Михаел винаги ни е закрилял - сега е време ние да го защитим"

"Опитваме се да продължим като семейство - така, както би искал Михаел. И продължаваме с живота си. 

Личният живот си е личен живот - винаги е казвал така. За мен е важно той да продължи да се наслаждава на личния си живот. Михаел винаги е защитавал нас - сега е време ние да защитим него", каза тогава Корина. 

Желанието да бъде зачетено напълно правото на "личен живот" е напълно разбираемо, след като семейството преживя какво ли не през годините, включително и факта, че близък приятел на Шумахер се опитал да направи милиони на негов гръб след инцидента

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички