Льоклер се надява Ферари да притисне Ред Бул, Перес заговори за завръщане


Льоклер се надява Ферари да притисне Ред Бул, Перес заговори за завръщане
Снимка: Getty Images

1686 0

Пилотът на Ферари във Формула 1 Шарл Льоклер успя да се добере дo втория си подиум през сезона, завършвайки на втората позиция на Гран При на Австрия. Монегаскът показа сериозен прогрес, а след края на състезанието даде своята оценка за представянето си.

Тежкият уикенд

"Да, мисля, че в петък и днес бе доста трудно, но успяхме да с справим. Отново съм на подиума, промените по колата ми дават увереност, което ми дава надежди за напред. Отборът също се справи страхотно, но Макс и Чеко са много бързи", заяви Шарл.

"Имаме сериозни трудности в потоците въздух. В дълга серия ще е трудно. Опитах се да задържа Макс, но това не бе възможно, в крайна сметка, се радвам, че съм на подиума. "Силвърстоун" е моя любима писта. Там винаги сме имали чудесни резултати. Надяваме се да притиснем Ред Бул", добави Льоклер.

Завръщане на Перес?

Третата позиция пък бе заета от Серхио Перес от Ред Бул. Мексиканецът разочарова през последните състезания, но отново се завърна на подиума. Чеко водеше оспорвана битка с Карлос Сайнц за третата позиция, но успя да си я осигури благодарение на бързия болид.

"Да, щастлив съм. Труден уикенд за мен. Имах проблеми, не бе много лесно, бях болен - не успях да се наспа добре, имах температура. Чудесно представяне от отбора, радвам се. Битката ми със Сайнц бе оспорвана винаги ми е приятно да се състезавам с Карлос. Много добро завръщане за нас", заяви Чеко.

Ето какво сподели и Макс Верстапен след победата си в Австрия.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички