След триумфа в Монако: Ред Бул възнагради Серхио Перес с нов договор!


След триумфа в Монако: Ред Бул възнагради Серхио Перес с нов договор!
Снимка: Getty Images

1111 0

Серхио Перес остава в Ред Бул до 2024 година. Мексиканецът е подписал нов договор, който ще го задържи в австрийския тим за още два сезона. След като се присъедини към екипа в края на 2020 г., Перес се наслади на най-успешния си сезон във Формула 1. Мексиканският пилот спечели 190 точки и завърши на четвърто място в генералното класиране при пилотите. Този сезон включваше победа в Гран при на Азербайджан и още четири подиума.

32-годишният мексикански пилот, който в момента заема трето място в шампионата на пилотите, е напът да подобри постижението си през тази година. След само седем завършени състезания от сезона, Перес събра 110 точки и четири подиума, включително първия полпозишън за мексикански пилот в Гран при на Саудитска Арабия. Също така той забележителна победа в Гран при на Монако. Благодарение на нея той подобри броя на победите на сънародника си Педро Родригес и стана най-успешният мексиканец в историята на F1.

„Това беше невероятна седмица за мен. Спечелването на Гран при на Монако е мечта за всеки пилот. Радвам се да обявя, че ще продължа да работя в отбора до 2024 г. Гордея се, че съм член на този екип. Сега се чувствам напълно у дома си. Работим много добре заедно. Отношенията ми с Макс, както на пистата, така и извън нея, определено ни помагат да вървим още по-напред. Натрупахме огромен импулс като отбор. Това се вижда през този сезон. Вълнувам се да видя докъде ще ни отведе в бъдеще“, сподели самият Серхио Перес.

Още новини за Формула 1 четете в SportLive.bg!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички