Ред Бул надцака Ферари в маратонско състезание в Монако, големият губещ е Шарл Льоклер


Ред Бул надцака Ферари в маратонско състезание в Монако, големият губещ е Шарл Льоклер
Снимка: Getty Images

2228 0

Пилотът на Ред Бул Серхио Перес спечели изненадващо, но напълно заслужено Гран при на Монако във Формула 1! С перфектна стратегия и отлично каране Перес успя да излезе начело и да спечели състезанието, оставяйки зад себе си Карлос Сайнц от Ферари и съотборника си Макс Верстапен.

Големият губещ в състезанието обаче е другият пилот на Ферари Шарл Льоклер, който през целия уикенд бе най-бърз, но някак не успя да спечели надпреварата. Льоклер бе изключително разочарован от четвъртото си място, за което до голяма степен са виновни в неговия бокс.

Перес спечели състезанието с решението си да влезе най-рано в бокса и да сложи гуми интермедия след мокрото начало на надпреварата. Стартът на състезанието бе отложено заради дъжд, а след това на няколко пъти прекъсвано, заради което Гран при на Монако приключи след само 64 от предвидени 78 обиколки.

За Макс Верстапен бе изключително важно, че успя да завърши пред прекия си конкурент за титлата Шарл Льоклер. Световният шампион е първи в генералното подреждане със 125 точки, втори е Льоклер със 116, а трети е Перес със 110.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички