Огромна експлозия постави на карта Гран при на Саудитска Арабия? (ВИДЕО)


Огромна експлозия постави на карта Гран при на Саудитска Арабия? (ВИДЕО)

2234 0

Огромна експлозия избухна в петролна база и последва голям пожар в близост до пистата, на която ще се проведе Гран При на Саудитска Арабия - вторият старт за сезона във Формула 1.

Това може да доведе до отлагане на надпреварата. Решение следва да бъде взето в близките часове. 

Днес, по време на първата свободна тренировка, се чу мощен взрив от намираща се в близост петролна база. От там се извива гъст пушек, обгръщащ огромна площ, който можеше да бъде видян от всички краища на града. Димът бе показан по телевизията, уловен от камерите, които излъчваха последните минути от тренировката на пистата.

Причината за експлозията е неясна, но има слухове, че тя да е ракетен удар. Именно ракета удари горивен склад в града само преди дни. Бунтовниците "хуси" от Йемен вече поеха отговорност за редица атаки срещу страната, пишат от ирландското издание "Mirror". 

Миризмата от експлозията бързо стигнала до самата писта. Макс Верстапен, който по това време правеше своята обиколка, е помислил, че колата му може да се е запалила. Пилотът незабавно се свърза със своите инженери по радиото на отбора с думите "Усещам миризма на изгоряло, моята кола ли е"?  След което бе потвърдено, че Верстапен е усетил мириса от експлозията в града. 

Д-р Хелмут Марко от "Ред Бул" направи много любопитен коментар след състезанието в Бахрейн

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички