Себастиан Фетел отсече: Осмото място е като победа за мен


Себастиан Фетел отсече: Осмото място е като победа за мен
Снимка: Gulliver/GettyImages

1724 0

Четирикратният световен шампион във Формула 1 Себастиан Фетел обяви изненадващо, че за него осмото място в Гран при на Емилия Романя е като победа. Първите точки за екипа на Астън Мартин в състезанията от началото на сезона са отличен резултат, след като трябваше да се справят с куп проблеми.

В интерес на истината, съм имал състезания, в които съм се качвал на подиума и не съм карал като днес. За мен това си е като победа като се има предвид къде бяхме и какви са проблемите ни. Ако някой ми беше казал снощи, че ще се боря с Ферари и Мерцедес, щях да реша, че нещо е пушил и затова съм радостен.“, призна след края на надпреварата Фетел.

Германският пилот е доволен, че  работата на тима се е отплатила. Според него, заедно с Ланс Строл, който взе още 1 точка за десетото място, са направили важна крачка напред с колата. Тя имаше промяна във връзката на пода с шасито този уикенд.

Много години не съм оценявал работата на другите, по-малки отбори и какви усилия полагат, за да спечелят всеки пункт. А те работят наистина усилено по същия начин и план като големите“, подчерта  бившият пилот на Ред Бул и Ферари.

Себастиан защити напълно и решението на рейс контрола да не разрешава ран използването на системата DRS в състезанието.

Не, не, мисля, че избраха точния момент и като условия и като време, защото условията наистина бяха вече добри“, обяви в типичния си коректен стил Фетел.

А ето какво обяви Люис Хамилтън след състезанието в Италия.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички