С шанс за нов рекорд: Макс Верстапен има среща с историята на "Монца"


С шанс за нов рекорд: Макс Верстапен има среща с историята на "Монца"
Снимка: Getty Images

1114 0

Доминацията на Макс Верстапен във Формула 1 е безспорна. Нидерландецът няма равен и през настоящата кампания в спорта и гледа стремглаво към третата поредна световна титла в своята кариера. В същото време, той ще има за цел да постави още един рекорд в Италия на "Монца" през предстоящия уикенд.

Верстапен има среща с историята

Макс Верстапен зае първото място на почетната стълбичка след победата си в домашната Гран при на Нидерландия на "Зандвоорт". По този начин той изравни рекорда на Себастиан Фетел, поставен през 2013-а, с 9 поредни победи в една кампания.

Ако спечели в Монца, то нидералндският пилот ще има възможността да излезе начело по този показател, записвайки 10 поредни победи в един сезон. Макс е печелил всяко едно състезание през настоящата кампания от надпреварата в Маями насам.

"С нетърпение очаквам да се върна в Италия и видя всички страстни италиански фенове. Страната има много история в областта на моторните спортове, така че винаги е добре да се състезаваме там", споделя Верстапен.

Доминацията на Макс и Ред Бул

Цялостно отборът на Ред Бул доминира на решетката. "Биковете" са спечелили всички 14 състезания през сезона, като Макс има общо 12 победи, а Серхио Перес - 2. Нидерландецът е първи в класирането при пилотите с актив от 339 точки, преследван от своя съотборник с 201.

При конструкторите картината е същата. Ред Бул има чудовищна преднина пред останалите. Тимът, ръководен от Кристиан Хорнер е с 540 пункта, следван от Мерцедес (255) и Астън Мартин (215).

ВИЖТЕ ОЩЕ: Кои пилоти отчаяно се нуждаят от добър резултат на "Монца"?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички