Формула 1: Кои са тримата пилоти, които се нуждаят от добър резултат на Гран при на Италия


Формула 1: Кои са тримата пилоти, които се нуждаят от добър резултат на Гран при на Италия
Снимка: Getty Images

964 0

Формула 1 ще се завърне още този уикенд с последното европейско състезание за сезона, а именно - Гран при на Италия на емблематичната писта "Монца". На състезателната решетка в момента има трима конкретни пилоти, които отчаяно се нуждаят от добър резултат, за да докажат, че имат място в своя отбор.

3. Шарл Льоклер

Шарл Льоклер пристига в Монца на фона на ужасен състезателен уикенд в Нидерландия. Пилотът катастрофира в квалификацията, но призна, че нито е надхвърлил лимита, нито е натискал прекалено здраво. Състезанието беше още по-голямо бедствие, тъй като пилотът претърпя повреда в болида си и беше преследвач.

Уикендът за Льоклер беше ярък пример за това колко бързо нещата могат да тръгнат надолу като пилот на Ферари, тъй като монегаскът не напусна "Зандвоорт" с  точки. Пилотът ще има подкрепата на "тифозите", които ще се надяват той отново да ги зарадва у дома след последната си победа на "Монца" през 2019 година.

2. Джордж Ръсел

Подобно на Шарл Льоклер - Джордж Ръсел, също не завърши надпреварата в Нидерландия. Имаше прогнози, че британецът ще завърши в топ 3 в състезанието, но те се сгромолясаха след разочароващото му представяне на "Зандвоорт".

Ръсел е под напрежение, тъй като Люис Хамилтън, който стартира доста назад надпреварата, в крайна сметка, завърши на седмата позиция и се добра до ценните за Мерцедес точки. В момента "сребърните стрели" се борят за втората позиция при конструкторите с Астън Мартин и Макларън и не могат да си позволят представяния като това на Ръсел.

1. Логан Сарджънт

Логан Сарджънт е може би най-отчаяният пилот, който се насочва към Гран при на Италия, тъй като кариерата му може да зависи от резултата. Натискът върху американеца нараства през цялото това време и екипът може би разглежда опции, ако американецът не оправи нещата.

Състезанието в Италия е важно и за Уилямс, и Сарджънт. Очаква се болидът да е конкурентен на "Монца", която позволява изпреварвания, а американецът да бъде агресивен в търсенето на точки за себе си и своя тим.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Отборът на Хаас обяви пилотите си за следващия сезон във Формула 1.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички