"Ред Бул Ринг" тормози Фернандо Алонсо преди състезателния уикенд в Австрия


"Ред Бул Ринг" тормози Фернандо Алонсо преди състезателния уикенд в Австрия
Снимка: Getty Images

1353 0

Пилотът на Астън Мартин във Формула 1 - Фернандо Алонсо, разкри какво го притеснява преди началото на състезателния уикенд в Австрия на "Ред Бул Ринг". Испанецът вярва, че неговият отбор ще изпита сериозни затруднения по време на надпреварата заради зоните за сигурност, както и високите бордюри на пистата.

"Подобренията, които въведохме по колата изглежда сработиха добре и ние ще продължим да оптимизираме настройките и в Австрия. Тук обиколката е къса и бърза и обикновен състезанията тук са хубави с изпреварвания. Трябва обаче да се внимава със зоните за сигурност, тъй като бордюрите са много агресивни и могат лесно да повредят колата", каза Алонсо пред медиите.

"Нямам търпение да видя какво ще направим. Целта ни ще бъде да продължим с добрата си форма и да спечелим възможно най-много точки за отбора, за да си върнем второто място в шампионата", добави двукратният световен шампион.

Въпреки притесненията си за "Ред Бул Ринг" и напредналата си възраст Алонсо продължава да впечатлява през настоящата кампания. Испанецът се намира на третата позиция във временното класиране с актив от 116 точки от общо 8 състезания и 6 подиума.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Цифрите около доминантния сезон на Макс Верстапен във Формула 1.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички