Д-р Хелмут Марко разкри дали мястото на Серхио Перес в Ред Бул е под заплаха


Д-р Хелмут Марко разкри дали мястото на Серхио Перес в Ред Бул е под заплаха
Снимка: Getty Images

1837 0

Съветникът на отбора на Ред Бул във Формула 1 - д-р Хелмут Марко, за пореден път коментира бъдещето на Серхио Перес при "биковете". Австриецът е на мнението, че тимът не трябва да се разделя с опитния мексиканец и трябва да продължи работата си с него.

Д-р Марко отново заяви, че мястото на Перес не е под заплаха. Той изтъкна, че мексиканецът е в състояние да изпълни целите, изисквани от отбора.

"Отнасяме се доста сериозно към този "луксозен проблем". Перес върши работата, която очакваме от него. Той би трябвало да помогне за победата в шампионата на конструкторите. Настоящият брой точки доказва правотата му. Той също така е доказал, че може да печели състезания, особено когато е в най-добрата си форма", каза Марко за "F1 Insider".

"Въпросът дали е достатъчно добър не стои пред нас, защото Макс става все по-силен и по-силен. Въпросът, който трябва да зададете, е по-скоро друг: Кой би бил алтернатива на Чеко? Има ли някой, който наистина може да предизвика Макс в момента? Честно казано, не виждам някой да е способен на това", допълни австриецът.

Припомняме, че слуховете около бъдещето на Перес се появиха след последните няколко състезания, в които той не се представи на очакваното ниво. В същото време обаче мексиканецът може да се похвали с две победи от осем състезания до момента - в Азербайджан и Джеда. Чеко е втори във временното класиране при пилотите и изостава на 69 пункта от лидера Макс Верстапен, чиято доминация в спорта продължава с пълна сила.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички