Приятната изненада или безспорният фаворит: Ще видим ли край на доминацията на Верстапен в ГП на Австрия?


Приятната изненада или безспорният фаворит: Ще видим ли край на доминацията на Верстапен в ГП на Австрия?
Снимка: Getty Images

3000 0

В Гран При на Австрия във Формула 1 ще видим втория спринтов уикенд за сезона и този път ще бъде на любимото място за Макс Верстапен. "Ред Бул Ринг" беше дом на някои фантастични състезания през последните няколко години, като австрийският отбор също спечели доста голям брой от тях. В настоящия материал ще Ви представим най-интересното около състезателния уикенд, както и кои ще са ключовите фактори около надпреварата.

Новият спринтов формат

Новият формат на спринта не бе посрещнат топло в Баку. Вероятно, с изключение на Стефано Доменикали, който говореше пламенно за него, той беше смятан за скучен от малцина. Гледайки напред към второто спринтово състезание, прогнозата за дъжд може да направи нещата малко интересни. Разбира се, остава да разберем как пилоти и фенове ще се адаптират към него и дали той би се оказал "точно попадение".

Не изпускайте око от Астън Мартин

Конфигурацията с ниска притискаща сила, съчетана с ниските температури на Канада, означаваше, че Астън Мартин наистина живна. Болидът продължава да стои най-близо до Ред Бул през целия сезон, а Фернандо Алонсо дори говореше за победа, която може да дойде много скоро. Поглеждайки назад, има доста фактори, които допринесоха Ред Бул да не бъде толкова доминиращ в Канада. Но е трудно да се отрече, че подобренията на Астън Мартин са впечатляващи.

Най-голям шанс за победа

Няма как да не споменем името на Макс Верстапен, особено след като говорим за Австрия. Пилотът обича да постига страхотни резултати на домашната писта на Ред Бул. Въпреки че миналия сезон Ред Бул се бореше до последно и Шарл Льоклер спечели Гран При в неделя, този път предизвикателството от Ферари не е толкова силно. Независимо дали става дума за спринта в събота или за състезанието в неделя, Макс Верстапен е безспорният фаворит за уикенда.

Двете големи разочарования до момента

Ланс Строл и неговата позиция в Астън Мартин е под заплаха повече от всеки друг пилот на стартовата решетка. Спокойно може да се каже, че резултатите на канадеца не удовлетворяват тима на баща му - Лорънс, и не е изключено да се мисли за нов партньор на Алонсо за следващия сезон, ако резултатите му не се подобрят. 

Серхио Перес се трансформира от претендент за титлата в Баку в пилот, чието място е в под заплаха след Канада. Само за четири състезания мексиканецът видя как шансовете му за световна титла стигнаха минимума, тъй като дори Кристиан Хорнър започна да се съмнява в липсата на резултати след състезанието на "Жил Вилньов".

Кой може да изненада в Австрия?

Джордж Ръсел от Мерцедес се превърна в "позабравен" през последните няколко състезания. Пилотът обаче чака с нетърпение своя момент, в който просто да "избухне". "Сребърните стрели" представиха своя нов пакет от промени, а според мнозина експерти той може да се окаже печеливш точно на "Ред Бул Ринг", като се очаква именно младият британец да се извиси над опита на Люис Хамилтън и да донесе победата за своя тим.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички