Невероятната статистика около сезона на Верстапен, която показва, че няма равен във Формула 1


Невероятната статистика около сезона на Верстапен, която показва, че няма равен във Формула 1
Снимка: Getty Images

1529 0

Доминацията на Макс Версптаен през първата половина на сезон 2023 във Формула 1 е абсолютна. В момента той води във временното класиране най-близкия си конкурент и съотборник в Ред Бул Серхио Перес с 69 точки и със сигурност ще иска да удължи тази своя огромна преднина.

Уникалните цифри около сезона на Верстапен

Действащият световен шампион спечели шест от осемте завършили състезания до момента, като останалите 2 победи бяха за съотборника му Чеко Перес. Интересното е, че след четири кръга и двамата пилоти на Ред Бул бяха изравнени с по два триумфа в различните състезания.

Но след епичното завръщане от изоставане на Макс Верстапен в Маями, където той задмина мексиканския пилот, за да грабне победата, той не погледна назад, а именно - спечели всяко едно състезание след триумфа на Перес в Баку, Азербайджан.

Още по-стряскаща статистика за сезона на нидерландеца е, че той е водил в почти всяка една обиколка след Гран При на Монако и пропусна хеттрика (победа, най-бърза обиколка и полпозишън) заради най-бързата обиколка на Хамилтън в Монако и най-бързата обиколка на Перес в Монреал наскоро.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички