Кими с жестока гавра към Хамилтън след триумфа: Извинявай, ти стана ли шампион?


Кими с жестока гавра към Хамилтън след триумфа: Извинявай, ти стана ли шампион?
Снимка: Getty Images/Guliver

4145 0

Пилотът на Ферари Кими Райконен спечели Гран При на САЩ, изпреварвайки още на самия старт своя конкурент Люис Хамилтън, а в по-късен етап британецът бе изпреварен и от Макс Верстапен. Така крайното класиране в топ 3 изглеждаше съответно Райконен, Верстапен и Хамилтън.

Това бе първа победа на финландеца от 2013 година насам, а с нея той успя да забави триумфа на Хамилтън в генералното класиране. Така пилотът на Мерцедес ще трябва да чака до следващата седмица, когато ще има възможността да вдигне световната титла, а седмо място би било достатъчно за него.

Кими Райконен за пореден път привлече светлината на прожекторите към себе си. Ледения, който е известен с неповторимия си хумор, отправи иронична реплика към Хамилтън след състезанието. Финландецът го попита "ти стана ли вече световен шампион", а отговорът на пилота на Мерцедес бе просто "не".

Райконен отправи своята реплика с напълно сериозен тон, а Хамилтън му върна кратък отговор, който обаче бе достатъчен за финландеца, който ще напусне тима на Ферари в края на сезона. Следващият кръг във Формула 1 ще се проведе в Мексико.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички