Кери: Почти сме готови с календара на Формула 1 за следващия сезон


Кери: Почти сме готови с календара на Формула 1 за следващия сезон
Снимка: Gulliver/GettyImages

1698 0

Изпълнителният директор на Формула 1 Чейс Кери разкри, че календарът за сезон 2021 от най-популярното автомобилно състезание ще бъде разкрит съвсем скоро. Пандемията от коронавирус отложи старта на настоящата кампания във Ф1, като бяха направени редица промени в календара, което доведе до 17 състезания в по-малко от 6 месеца.

Кери обеща, че следващият сезон във Формула 1 ще напомня доста не тези от предните години, тъй като ще бъде изпълнен с повече състезания, които няма да са толкова нагъсто през годината. Разбира се, календарът ще търпи промени, в зависимост от ситуацията с коронавируса в различните държави в различните етапи от годината. „Много близо сме до това, да финализираме календара за сезон 2021. Има да разрешим само още няколко въпроса. Календарът за 2021-ва година наподобява доста на тези от предходните сезони. Това, което не знаем, е каква ще бъде ситуацията с COVID-19 през следващата година и как ще се справим с промените, които тя ще наложи. Планираме да има фенове, планираме да има сезон, който поне да прилича на нормалните“, заяви Чейс Кери в подкаста ‘Beyond the Grid’.

Въпреки успеха на състезанията на „Нюрбургринг“ и „Муджело“ през тази година и предстоящите такива на „Имола“, „Портимао“ и „Истанбул“, Кери заяви, че няма планове за кръгове на тези писти в бъдеще. „Ние сме глобален спорт. Истината е, че тази година имаше състезания предимно в европейската зона. Искаме да проведем стартовете в Северна и Южна Америка, имаме и такива в Азия“, добави Чейс Кери.

А ето в кой отбор бе отчетена положителна проба на тест за коронавирус.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички