Ейдриън Нюи разкри абсурдната причина защо никога не се озова във Ферари


Ейдриън Нюи разкри абсурдната причина защо никога не се озова във Ферари
Снимка: Getty Images

1607 0

Един от най-добрите инженери във Формула 1 - Ейдриън Нюи, който сега работи за Ред Бул, разкри, че една от основните причини, поради които той никога не се е присъединил към Ферари, е това, което се е случило в първия му брак.

Нюи все още е водещият експерт, когато заговорим за аеродинамика на болид. Той е създателят на изключително бързата кола на Уилямс, която помогна на Найджъл Менсъл и Ален Прост да спечелят световни титли през 90-те. Веднага след това Ферари се насочва към специалиста.

Нюи разкри, че когато е работил с "IndyCar" в Америка, първият му брак се е провалил, защото съпругата му не е могла да се аклиматизира в Щатите. Когато италианският гигант се обърнал към Нюи, то това е означавало да се премести в Италия малко след втория си брак, но той не е искал да го рискува.

Признанието на Нюи

"Предложението от 93-та беше много изкусително, Жан Тод току-що беше започнал. Спомням си, че той говореше дали да трябва да вземе Шумахер. Основната причина, поради която не го направих, е, че първият ми брак се провали поради различни причини, но вероятно предимно защото отидох в "IndyCar", така че живеех в Щатите по време на сезона", споделя Нюи за подкаста "Beyond the Grid".

"Съпругата ми дойде с мен в САЩ, наистина не ѝ хареса да живее в Америка и се върна, а това постави напрежение в брака ни, от което никога не се възстановихме. И така, през 1993 година не исках да рискувам и да повторя грешката, заминавайки за Италия", добавя още инженерът.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Световен шампион заяви дали ще видим Себастиан Фетел отново във Формула 1.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички