Потвърдено: Без Хокенхайм във Формула 1 през 2020-та година


Потвърдено: Без Хокенхайм във Формула 1 през 2020-та година
Снимка: Getty Images/Guliver

1131 0

Въпреки че се появиха слухове, че пистата „Хокенхайм“ може да посрещне състезание от Формула 1 през 2020-та година, главният мениджър на трасето потвърди, че това няма да се случи. До момента са потвърдени 10 старта от календара на Ф1 за тази година, като Голямата награда на Русия на 27-ми септември е последният потвърден кръг от сезона.

Малкият набор от състезания наложи провеждането на два старта на „Ред Бул Ринг“ и „Силвърстоун“, докато „Муджело“ също бе добавена към календара и ще посрещне Гран при на Тоскана. Въпреки че още в края на миналия сезон стана ясно, че състезанието в Германия ще отпадне от календара на Формула 1 през тази кампания, се появи информация, че то може да запълни една от дупките в календара. Тези твърдения обаче бяха отречени от главния мениджър на „Хокенхайм“ Йорн Теске. „Можем да потвърдим, че през 2020-та година няма да има кръг от Формула 1, който ще се проведе на „Хокенхайм“. Заявяваме и че Liberty Media са в преговори с „Нюрбургринг“, но не можем да кажем на какъв етап са те“, заяви Теске пред ‘RaceFans.net’.

До момента са се провели три старта от сезона от Формула 1. Тази седмица предстои пауза, а следващия уикенд ще бъде първият от двата кръга на „Силвърстоун“ във Великобритания. А ето коя легендарна писта може да се завърне в календара на Формула 1 за пръв път от 14 години.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички