Наказват Люис Хамилтън за смяна на двигател в Монца


Наказват Люис Хамилтън за смяна на двигател в Монца
Снимка: Getty Images

1764 0

Люис Хамилтън ще смени двигателя си за Гран При на Италия този уикенд на пистата в Монца, което ще доведе респективно и до наказание на стартовата решетка, съобщиха от тима му Мерцедес.

"Люис ще бъде с нов двигател за това състезание – негов четвърти за сезона, и ще бъде наказан на стартовата решетка за неделното Гран При на Монца“, написаха от отбора в Туитър.

Правилникът позволява на всеки пилот по три смени на двигател на година – те могат да правят допълнителни промени, но на цената на наказание на стартовата решетка за състезание.

"Все още не е потвърдено дали седемкратният световен шампион ще започне неделното състезание от последна позиция на стартовата решетка“, предадоха от сайта на Формула 1.

Британският състезател повреди последния си двигател на Гран При на Белгия на 28 август след сблъсък в първата обиколка с испанеца Фернандо Алонсо с Алпин. Впоследствие Хамилтън финишира четвърти в състезанието в Нидерландия миналия уикенд, продължавайки да търси първата си победа от началото на кампанията.

"Ще поставим ПЮ4# този уикенд за Люис. Това ще се случи, защото продължаваме да работим по плана за възстановяване на третия двигател, който бе повреден в Спа и не може да бъде използван този уикенд. Смяната на двигателя ще дойде на цената на наказание на стартовата решетка, тъй като правилникът позволява само три смени на сезон“, добавиха от „сребърните стрели“ в своето изявление.

Хамилтън е шести в генералното класиране при пилотите, на 152 точки зад действащия световен първенец и лидер в подреждането Макс Верстапен с Ред Бул, който отнесе наказание в Белгия и въпреки него спечели състезанието. Ето какво е било за него едно от най-тежките му предизвикателства. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички