Хамилтън отписа настоящата кампания, но си постави любопитна цел


Хамилтън отписа настоящата кампания, но си постави любопитна цел
Снимка: Getty Images

1661 0

Седемкратният световен шампион във Формула 1 Люис Хамилтън разкри, че вече насочва вниманието си към следващия сезон, но въпреки това ще се възползва от оставащите стартове до края на кампанията.

Към момента пилотът на Мерцедес изостава със 138 точки от лидера в генералното класиране Макс Верстапен и до края ще има единствено теоретични шансове за успех. Състезателите разполагат с 8 старта до финализирането на сезона, но британецът разкри че е доволен, от преодоляването на трудностите в началото на сезона и дори ще се опита да извлече максимална информация от болида си в оставащите състезания.

"Харесвам това, което правим в Мерцедес, без значение дали се борим за първото място, или някое друго. Аз още се събирам с механиците и инженерите, за да обсъждаме какво трябва да се подобри по колата.

Обичам предизвикателството всеки ден да се боря с тази кола. Тя изисква толкова много информация, време и познания, че определено обогатява инженерната ми страна. Никога не искам да си губя времето, така че трябва да го използвам, за да натрупам нужните знания през втората половина от сезона и да ги използвам през следващия

В момента отделям най-много време в това да комуникирам с шефовете на отделните департаменти в тима. Искам да бъда сигурен, че няма да остане нещо, което не е проверено. Искам да помогна за всяка една част от колата, която те подготвят за следващата година. Сега имаме време, каквото преди може би сме нямали, за да подготвим всичко. Вярвам в моите инженери, защото с тях спечелихме осем последователни титли при конструкторите", обясни пилотът.

Вижте първата победа на Шумахер!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички