Криотерапия, физиотерапевт и други: Как Люис Хамилтън поддържа своята форма?


Криотерапия, физиотерапевт и други: Как Люис Хамилтън поддържа своята форма?
Снимка: GettyImages

1750 0

Броени дни преди подновяването на сезона във Формула 1 с Гран При на Белгия 7-кратният световен шампион - Люис Хамилтън, даде интервю за медията "GQ", в която обясни какво прави, за да поддържа отлична форма.

Като се има предвид, че Ф1 е изключително физически натоварващ спорт, той подчерта важността на почивката и възстановяването след състезания. Хамилтън твърди, че често прави криотерапия или упражнения в басейна, за да се разхлади, и че също така е добавил редовно разтягане към своята рутина.

"През последните няколко години страшно много се фокусирам върху възстановяването след състезание. Сега винаги се уверявам, че денят ми след дадена надпревара ще бъде изцяло почивен и ще работя само и единствено върху себе си. Правя криотерапия, упражнения в басейна, акупунктура и посещавам моя физиотерапевт, понякога и сауната ми помага много", заяви категорично Хамилтън пред "GQ".

Гран При на Белгия чука на вратата. Състезанието за Голямата награда ще се проведе на 28-и август, а Хамилтън ще трябва да бъде перфектен, ако иска да вземе нещо от него и да продължи с добрите си представяния за отбора на Мерцедес.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Люис Хамилтън отказал роля в Холивудски филм.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички