Хамилтън избухна по радиото срещу Мерцедес, обясни поведението си (ВИДЕО)


Хамилтън избухна по радиото срещу Мерцедес, обясни поведението си (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

1673 0

Люис Хамилтън се извини на Мерцедес заради избухването си по радиото във вчерашната Гран при на Нидерландия. Седемкратният световен шампион призна, че бил близо до нервен срив след като загуби три позиции в рамките на няколко обиколки.

Хамилтън водеше в състезанието на пистата Зандвоорт преди бившият му съотборник Валтери Ботас да спре своя болид в края на старт-финалната права заради технически проблем. Това доведе до излизане на кола за сигурност. По време на този период в бокса влязоха Макс Верстапен, Шарл Льоклер и дори Джордж Ръсел. Британецът влезе обиколка по-късно от своите съперници и сложи нов комплект меки гуми.

Междувременно Хамилтън получи съобщение по радиото да остане на пистата и да се защитава от Верстапен. Пилотът на Мерцедес беше с карани гуми медиум, докато неговият съперник от Ред Бул току що бе сложил чисто нов комплект софт.

Веднага след рестарта Хамилтън бе изпреварен от Верстапен на старт-финалната права. После той загуби позиции от Ръсел и Льоклер.

Съвсем очаквано, британецът бе много ядосан когато разбра за решението на Мерцедес.

„Не мога да повярвам, че ме прецакахте. Честно казано не мога да кажа колко много съм прецакан. Това наистина беше най-големия гаф, който се случвал тази година. Не мога да опиша колко съм ядосан.“

След финала на състезанието, Хамилтън се извини на отбора си. Той призна, че в онзи момент е оставил яростта да надделее над здравия разум.

„Бях на ръба на нервен срив. Извинявам се на отбора, защото дори не помня какво казах. Просто за секунда изгубих ума си“, каза Хамилтън, цитиран от clubs1.bg.

„Всички в бокса знаят, че съм изключително емоционален и искам да гледам на това като на наполовина пълна чаша“, продължи Хамилтън. „Дойдохме тук с проблеми от последното състезание, а вчера се борихме срещу Ред Бул. В много моменти бяхме по-бързи от тях и имахме реален шанс за нещо повече от четвърто място.“

Хамилтън все още няма победа от началото на сезон 2022. Подобно нещо не се е случвало откакто 37-годишният ветеран е част от F1.

Седемкратният световен шампион вярва, че ако е приложил първоначалната стратегия с едно спиране в бокса е можел да се бори с Верстапен за победата.

„Ако не беше автомобила за сигурност щяхме да ги предизвикаме за победата в края на състезанието. Смятам, че нито един отбор нямаше отговор на темпото ни с хард.“

„Автомобилът най-накрая работеше добре. Мога да извлека голям брой позитиви от тази надпревара. Надявам се това да се повтори и в следващите няколко старта. Обещавам, че ще продължим да дишаме във врата на Ред Бул и да спечелим победа“, завърши Люис Хамилтън.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички