Мик Шумахер остава в отбора на Хаас във Формула 1 и през 2022 година


Мик Шумахер остава в отбора на Хаас във Формула 1 и през 2022 година
Снимка: Getty Images/Guliver

1577 0

Мик Шумахер ще продължи да кара за тима на Хаас през следващия сезон във Формула 1. 22-годишният германец е синът на седемкратния световен шампион Михаел Шумахер, който е в изкуствена кома от 2013-а насам, когато претърпя ски инцидент.

„Бидейки част от Формула 1, аз изживявам мечтата си. Първата година заедно с Хаас е много вълнуваща и съм сигурен, че мога да пренеса всичкия натрупан опит в следващата година“, сподели той в изявление на Хаас.

Преди Гран При на Русия този уикенд, американският конструктор потвърди още, че руският пилот Никита Мацепин ще продължи с отбора и догодина. След като спечели титлата във Ф2 през 2020, Шумахер дебютира във Формула 1 през март, но все още не е завършвал в топ 10 на класирането в 14-те си състезания до момента. Най-добрият му резултат е 12-то място на Гран При на Унгария миналия месец.

Хаас се надява да има по-конкурентна кола през следващия сезон под новите технически правила. „С амбициите на тима и подкрепата на Ферари вярвам, че можем да се приближим до конкуренцията и да се борим за точки“, каза Шумахер, който е и част от академията на Ферари.

Наскоро Мик Шумахер заяви, че би дал всичко, за да си поговори отново с баща си (подробности четете тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички