Бруталната катастрофа с Мик Шумахер ще струва космическа сума на отбора на Хаас


Бруталната катастрофа с Мик Шумахер ще струва космическа сума на отбора на Хаас
Снимка: Getty Images

1301 0

Катастрофата с Мик Шумахер в квалификацията за Гран при на Саудитска Арабия през миналия уикенд може да бъде удар от 1 милион долара за отбора на Хаас, твърди шефът на тима Гюнтер Щайнер.

Германският пилот пропусна неделното състезание в Джеда, въпреки че не е пострадал при удара, като разбитата кола се нуждаеше от цялостно възстановяване. 

"Шасито само по себе си не изглежда счупено... двигателят също. От Ferrari ми казаха, че изглежда добре, батерията също, но всичко останало е счупено", заяви Щайнер пред репортери.

„Мисля, че цената все пак е доста висока, защото цялото окачване е изчезнало. Все още не знам точна сума, но скоростната кутия, цялата каросерия е изчезнала, радиатор... между половин милион и милион (долара) бих казал“, добави Щайнер, когато беше попитан за цената на нови части.

Хаас, задвижван от Ферари, който завърши на последно място през 2021 г., без да спечели точка, направи силен старт на сезона и е на пето място, като датчанинът Кевин Магнусен отбеляза точки в Бахрейн и Саудитска Арабия.

Щайнер каза, че Хаас ще направи подобрения на автомобила, но всичко трябва да се управлява внимателно, за да се максимизира представянето в рамките на бюджета с оставащи 21 състезания.

Следващият кръг е Гран при на Австралия в Мелбърн на 10 април. А ето какво каза Мик Шумахер след катастрофата.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички