Макс Верстапен с интересен коментар преди последните 2 решителни състезания


Макс Верстапен с интересен коментар преди последните 2 решителни състезания
Снимка: Getty Images

1730 0

Водачът във временното класиране във Формула 1 - Макс Верстапен, призна превъзходството на "Мерцедес" в последните стартове от сезона и не скри, че шансовете му за титла се стопяват, предвид удобната за Люис Хамилтън писта в Саудитска Арабия. За момента нидерландецът има 8 точки преднина, а до края остават само двe състезания:

"Определено в последните няколко състезания, дори и тези, които аз спечелих, усещах, че те са много силни. Според мен има много стартове, в които спечелихме точки, а бе логично да загубим", заяви той.

"Просто трябва да продължим да натискаме. Мисля, че до сега свършихме страхотна работа като отбор в сравнение с миналата година. Тогава те бяха изключително доминантни и за нас още да сме в битката е невероятно".

"Разбира се, няма да се предаваме, но този уикенд определено не ни достигаше темпо, но всеки уикенд е различен. Всичко може да се случи както се вижда. Получих наказание с пет места заради жълти флагове, но такива ситуации се случват много бързо и на всеки", добави пилотът на "Ред Бул".

"Бих искал преднината ми да беше по-голяма. Когато обаче не ти достига темпо, това е невъзможно. Ние ще се опитаме да се представим по-добре на градската писта в Саудитска Арабия, а след това ще видим какво ще стане в Абу Даби".

*Освен за световен шампион при пилотите, битката при конструкторите също е много напрегната - "Мердецес" има аванс от 5 точки пред колегите си от "Ред Бул", а той можеше да бъде и по-голям, но след отпадането на Валтери Ботас в Катар, те загубиха шест пункта от актива си!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички