Макс Верстапен над всички в хаотична втора тренировка преди Гран При на Монако


Макс Верстапен над всички в хаотична втора тренировка преди Гран При на Монако
Снимка: Getty Images

1948 0

Настоящият световен шампион във Формула 1 - Макс Верстапен, записа най-добро време във втората свободна тренировка в Монте Карло преди Гран При на Маями. Нидерландецът се отчете с 1:12.462, използвайки по перфектен начин меките си сликове.

Шарл Льоклер записа второ най-добро време изоставайки с +0.065, трети пък се нареди другия пилот на Ферари - Карлос Сайнц, който записа най-добро време на първата тренировка. Фернандо Алонсо, Ландо Норис, Люис Хамилтън, Серхио Перес, Валтери Ботас, Пиер Гасли и Естебан Окон допълниха топ 10.

Втората тренировка бе съпътствана от червен флаг. Сайнц бе причината и за спирането на тренировката, след като се удари в стената. Испанецът действа твърде агресивно и "чукна" мантинелата, като по този начин разби предното си окачване.

Добрата новина за Скудерията обаче е, че щетите по болида не са много големи и механиците на отбора ще имат нужното време да ги поправят. В утрешния ден (27 май) ще се състои третата тренировка, а веднага след това предстои и квалификацията за надпреварата в неделя (28 май).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички