Ферари примамва Люис Хамилтън с умопомрачително заплащане


Ферари примамва Люис Хамилтън с умопомрачително заплащане
Снимка: Getty Images

1480 0

7-кратният световен шампион във Формула 1 Люис Хамилтън е получил предложение от Ферари за договор, на който британецът трудно може да устои.

"Daily Mail" предава, че пилотът на Мерцедес, който отскоро е спряган за нов състезател на Скудерията, е получил оферта за договор, който ще му носи 40 милиона паунда на сезон (75 милиона долара).

Като се има предвид финансовата мощ нито Ферари, нито Мерцедес биха имали проблеми с плащането на такава прекомерна сума и британецът едва ли ще смята заплатата си за решаваща в каквито и да е преговори.

Карлос Сайнц - жертвен агнец?

Според изданието Ферари се готви за случая, ако Хамилтън се премести от Мерцедес в Маранело. Скудерията ще замени Карлос Сайнц, за да може британецът да партнира на Шарл Льоклер, като двамата със сигурност ще сформират най-силния "1-2" в спорта към момента.

Подобна комбинация би позволила на Ферари да се придържа към обещанието си да подобри Льоклер като пилот, който е с 13 години по-млад от Хамилтън. Люис по същество ще бъде представен като ключово попълнение, за да изведе отбора до ниво, в което да се бори за световната титла, която отбягва на легендарния отбор вече 16 години.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Величие във Формула 1 все още не отписва Хамилтън.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички